Dagbok

 

Skriv i gästboken

 

 

 

   
Tillbaks till dagbokssidan

2003-12-24 Julen 2003

 

Tomtefar

Tågresan
Bostons första jul och det var dags att åka tåg för första gången. En lång resa från Göteborg till Sundsvall väntade. Vi hade tidigare varit och tittat lite på tågstationen, men nu var det dags att själv stiga in i X2000. Han vägrade. Husse fick bära honom upp i vagnen. Väl inne gick han själv fram till våra platser och satte sig på golvet under bordet. Nosade lite. Flåsade lite och såg lite misstänksam ut. Sedan började tåget rulla och golvet under honom att hoppa lite och Boston såg skräckslagen ut!

 

Centralen
Äntligen stannade tåget vid Stockholms central. Boston hoppade ut ur tågen själv och var jätteglad och mycket duktig inne bland myllret av stressade julresenärer som släpade på djur, barn och väskor. Inte det enklaste stället för en hund. Men det verkade som om Boston tyckte det var spännande där. Han drog mindre i kopplet än vad jag hade räknat med.

 

Tomten, barnen och klapparna
Så kom julafton! Barn, bus, lek och slutligen den efterlängtade tomtefar...som luktade precis som självaste husse...nåja. Lilla Philip blev i alla fall jätteglad att det var tomtefar som kom för förra året var det ju "bara" tomtemor som kom när alla andra barn hade fått besök av självaste tomtefar.

Boston fick mängder av paket från tomten: ben, godis och pipleksaker. Trött av alla nya intryck somnade och sov Boston som en stock.

 

Den otäcka hemresan
Vi trodde att hemresan skulle bli lugn och skön. Att Boston skulle vara så trött av allt stoj att han skulle kunna slappna av och kanske rentav somna på tåget. Men det blev en ännu otäckare resa hem!

En kraftledning hade rasat över spåret, så vi fick kliva av tåget i Hudiksvall och åka buss till Gävle! Boston skakade, flåsade och drägglade hela vägen. När han tillslut verkade ha lugnat ned sig litegrann så var det dags för byte till tåg i Stockholm för vidare färd till Göteborg.

 

 

Jul är kul - men vardagen är ändå bäst
Det verkade som om Boston haft ganska roligt ändå på resan hem för där fanns massor av katter och hundar med på färden. I Stockholm lyckades han tillockmed kliva på tåget alldeles själv. Han hann lugna sig bra och låg ned från och till. När vi väl kom hem somnade han på stört. Borta bra men hemma bäst.

 
   

Sidan uppdaterad 2004-03-24