föregående nästa

2002-05-23

15 veckor

Vips är man hela 15 veckor gammal! Och äntligen har jag lyckats få kontroll på öronen. Nu står de rakt upp och är jättestora och fina.

Valpkurs
Jag går på valpkurs nu på Kungälv BK hos Anneli Ohlsson och Magnus Göransson. Det är en otroligt blandad grupp med alla möjliga hundraser, från lilla Cavalieren "Moa" till stora St:Bernaden "Bernad". Jätteskoj och nyttigt.

Hittills har jag fått lära mig att sitta och sitta kvar, kontaktövningar och inkallning. Varje träff avslutas med att alla går in i klubbstugan. Där tränar vi på att slappna av. Sist var jag oootroligt duktig. Trångt och stojigt runt omkring mig. Men jag lade mig ned, spanade på de andra valparna och slappade lite. Ja, jag till och med SOMNADE!!!

Vi tränade "nej" - jag var lös bredvid matte. En bit bort stod en annan valp, Bernad, i koppel vid sin matte. Jag märkte först inte Bernad, men tillslut upptäckte jag honom. Rusade mot honom, gjorde en snygg sväng framför honom och matte skrek "NEJ!" och jag stannade. Tittade på Bernad, tittade på matte, tittade på Bernad, tittade på matte...vem skall jag välja...Matte skrek och tjoade en bit bort. Bernad, matte, Bernad, matte... Slutligen lade jag tassarna på ryggen och gav gärnet till matte!

Sista träffen på valpis fick jag prova på spår. Matte gick iväg och gömde sig 100 meter in i skogen. Efter 5 minuter skulle jag spåra upp henne. Det gick till en början lugnt och bra. Men rätt vad det var så kunde jag inte hålla mig, utan sprang tillbaks en bit och gjorde ett par frivarv i skogen. Sedan, tillbaks och spåra igen. Helt plötsligt såg jag att det satt någon bakom en tall. Det var matte! Åh så rädd jag blev. Jag tordes inte gå fram. Matte fick börja prata med mig och tillslut gick jag fram till henne och vi kunde börja leka.

Matte och jag tränar kontakt Husse hjälper till att hålla när matte blivit trött
Matte och jag tränar kontakt Husse hjälper till att hålla när matte blivit trött i armarna av allt mitt bus.
Fler bilder från valpkursen finns här

Vatten
Jag har alltid gillat vatten. Brukar ta en dusch tillsammans med matte, jättesspännande. Här leker jag och matte med vattenspridaren (jag är då 4 månader gammal). Det var så varmt och jag är ju svart, så jag blir kokhet i solen. Vattenstrålarna är svalkande att bita i.

Jag har ocskå provat på att gå omkring på klipporna och bada i havet. Jag blir som tokig i vattnet!!! Hemma brukar jag plaska med tassarna i vattenskålen, men det här var ju ännu bättre - ett helt hav att plaska i!

leker med vattenspridaren leker med vattenspridaren
Matte, jag och vattenspridaren


Husse och jag i vattnet Husse och jag
Fler bilder på när jag badar finns här

Miljöträning

Tränar på allt som rör sig
Jag skäller, hoppar och drar mot allt som rör sig. Kommer det en bil så slänger jag mig allt vad jag orkar ut i kopplet mot bilen. Likaså när barn kommer åkandes eller cyklandes eller när motorcyklar, cyklister och långtradare dundrar förbi. Nu tränas jag varje dag för detta. Vi åker till tågstationen och kollar på folk, sitter vid någon landsväg och spanar på bilar och motorcyklar, eller vid en lite mindre väg och kollar in barn, mopeder och bilar eller så sitter vi vid något riktigt rörigt ställe.

Mystiska ljud och hemska grejer
Jag har kommit i "spökåldern" nu. Det är ju spöken överallt så det är väl inte så konstigt att jag skäller så mycket. Jag ser spöken utanför fönstren (dom påstår att det är grenar som fladdrar i vinden och de bryr sig inte, men hallå...fattar dom inte att det är spöken där ute?). En parkerad cykel var otäck. Matte knallade fram och pratade med cykeln, och jag tätt efter, så nosade jag lite och märkte att den inte var farlig. Men då såg jag en staty - hjälp vad jag skällde. Men matte hon bara traskade rakt mot statyn och lade en köttbulle på den. Vips så hade jag klättrat upp i statyn. Sedan såg jag ett par blomkrukor som såg riktigt läskiga ut på torget. Jag skällde och hoppade som bara den, men matte bara traskade rakt mot blommorna och klappade på dem, och husse brydde sig inte ett dugg. Jag vågade mig fram och nosa lite på dem också. Idag såg jag en parkerad motorcykel och satte igång och skälla. Husse och matte bara struntar i mina varningar. De bara stövlar förbi eller rent av går fram till spökena. Är dom inte kloka!??!!!

Bli kompis med Ceasar
Förutom träningen mot mina spöken, jagandes efter allt som rör sig och dragandet i kopplet, så håller jag på att tränas så att jag kan vara tillsammans med lilla Ceasar (husses föräldrars hund). Ceasar har blivit biten av en stor svart hund en gång och gillar därför inte svarta hundar (och jag är ju svart). Vi började med att bara gå ut och gå tillsammans. Det gick faktiskt riktigt bra. Ceasar skällde på mig och själv ville jag fram och leka med Ceasar och drog som en tok mot honom. Efter promenaden var övningen slut. Vi var inte riktigt färdiga för att kunna släppas fria tillsammans.

På midsommaraftonen besökte vi Ceasar. Det gick hyffsat. Ceasar bet mig lite och skällde på mig. Jag kämpade på allt vad jag kunde för att tala om för honom att jag bara ville busa. Lade mig ned, rullade runt och försökte slicka honom. Tillslut började även Ceasar tycka det var skojjigt.

På promenad med Ceasar

Bitningen då...
Ja, det har faktiskt gått riktigt bra att skära ner på att bita matte och husse. De får inte så många nya rivmärken längre. Nu blir det mer blåmärken. Jag kan bara inte hålla mig när jag ser en arm eller ett ben. Mmmm...också tar jag tag runt armen och biter till så håååårt jag kan. Men jag måste skära mer på bitandet ännu mer, så jag jobbar på.

15 veckor
Hälsningar
Dixi
föregående nästa